Кметът на Камено Жельо Вардунски награди момче за доблестна постъпка

Кметът на Камено Жельо Вардунски награди момче за доблестна постъпка

Кметът на община Камено Жельо Вардунски, директорът на ОДМВР Бургас старши комисар Емил Павлов и главен инспектор Михаил Георгиев – РУ-Камено наградиха 15-годишния жител на Камено Иван Иванов Маринов.

Наградата се връчва за благородната му постъпка, която е достоен пример за проявено обществено поведение и доблест и ще напомни на хората да изпълняват своя граждански дълг. На 6 август 15-годишният Иван Маринов намира в Камено мобилен телефон – смартфон Apple iPhone-13 и го предава на служители на РУ – Камено, за да бъде върнат на собственика. Полицаите реагират своевременно, установен е собственикът и телефонът му е предаден с разписка. Действието на това младо момче е пример за добро възпитание и висок морал и дава пример на околните. Намереният смартфон е скъпа вещ, но въпреки това Иван Маринов не е взел телефона, а е направил това, което е редно в този случай – да уведоми полицейските служители и да предаде намерената вещ. Началникът на РУ „Полиция“ – гр. Камено Михаил Георгиев и директорът на ОДМВР Бургас старши комисар Емил Павлов връчиха на Иван Маринов полицейска значка и подаръчен ваучер, а кметът на община Камено Жельо Вардунски подари на младия си съгражданин плакет, подаръчни ваучери и писалка за отлични оценки. Градоначалникът благодари на родителите на детето за доброто семейно възпитание и високите морални ценности, които Иван притежава.

"Постъпката на Иван е пример за честност и отговорност, които са важни ценности в нашето общество. Надявам се, че неговият жест ще вдъхнови и други млади хора да следват примера му и да проявяват доброта и съпричастност. Действията на този млад човек са доказателство, че ценностите като почтеност и ангажираност са важни за младото поколение," каза кметът Вардунски.

  • В Камено побързаха да украсят града с празнична първомартенска премяна. От днес с цветовете на Баба...
  • Представителният ансамбъл за автентичен фолклор към читалище „Просвета-1927“ – Камено се върна с две...
  •   Новият стар кмет на Камено Жельо Вардунски спечели с 74.16 % своя трети мандат на местните избори...