Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Наближава 12-часовото плувно шоу на Цанко Цанков, който ще атакува световен рекорд.

Наближава 12-часовото плувно шоу на Цанко Цанков. 33-годишният бургазлия, който е бивш шампион и медалист от държавни първенства, ще стартира в 7:30 часа сутринта в събота, 22 август на плувен комплекс "Флора" в Морската градина. Финалът е в 19:30 часа. Присъствие на събитието е потвърдил и зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов.  

Цанко ще направи опит да постави нов световен рекорд на 12-часово плуване без прекъсване в 50-метров басейн.
Досегашното върхово постижение е на словенеца Мартин Стрел и е 41 200 метра. Рекордът е поставен през 1998 година в Женева, Швейцария.
В плувния празник ще се включат и над 200 деца от всички бургаски клубове, няколко ветерани, начело с 67-годишния Георги Власев и представителката на хората с увреждания - Албена Пенева.
Всички те ще плуват на различни дистанции в крайните коридори паралелно с Цанко Цанков, който ще бъде в четвърти коридор.
Ветераните Георги Власев и Тома Янчев ще изминат по 5000 метра, като началото за тях е в 12:30 часа.
Веднага след това 24-ма ще изплуват по 1000 метра.
От 15:30 часа по график е стартът на 50 метра на 100 деца, разпределени в 25 серии.
В 16:45 ще се включат плуващите по 100 метра, а след тях тези на 400 метра и 500 метра. Тук ще плуват и ветераните Людмила Белчева, Златко Белчев и Таня Иванова.
12-часовият маратон на Цанко Цанков в басейна ще приключи точно в 19:30 часа.
Супермодерна измервателна система, сертифицирана от Международната федерация по плувни спортове ще засича изминатите от Цанко километри по време на 12-часовото му плуване нонстоп.
Главен съдия е Вили Цеков, който е лицензиран от Международната федерация.
За допълнителна атракция е поканен и общинския духов оркестър, който ще се погрижи за настроението по трибуните.
На спортното събитие ще присъстват и представители на бургаската фотографска общност, които ще запечатват най-атрактивните и паметни моменти от плуването на Цанко. 
Входът за басейна е безплатен, като всички желаещи да подкрепят Цанко Цанков по време на историческото му 12-часово плуване трябва да спазват епидемиологичните мерки.