Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Баскетболният "Черноморец" победи "Рилски спортист" в новооткритата Арена Бургас

Баскетболният "Черноморец" надделя над "Рилски спортист" с 84:70 (18:25, 24:12, 20:19, 22:14) като домакин в новооткритата „Арена Бургас“. Така поведе с 2:1 победи в серията.

Това е третия мач от полуфиналния плейоф между двата отбора в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ).

Играе се до три успеха от пет възможни срещи, а домакин на следващата също ще бъде "Черноморец" на 20 май (събота) отново в Арена Бургас. При необходимост от пети двубой, той ще се проведе на 23 май в Самоков. 

Джордан Тъкър бе най-полезен за "Черноморец" с 27 точки и 2 борби, а Николай Титков и Николай Георгиев добавиха по 10 точки.

На полувремето на вчерашната баскетболна среща бе отдадена заслужена почит на Бойчо Брънзов и други баскетболни легенди на Бургас, направили така, че за града и до днес да се говори като за един от центровете за развитие на този спорт у нас.

Зала „Арена Бургас“ има 5500 седящи места. При концерти тя може да побере 15 000 души. Освен всички лекоатлетически дисциплини, в нея ще могат да се практикуват xaндбaл, бacĸeтбoл, бoйни cпopтoвe, вoлeйбoл, художествена гимнастика и много дp. Съоръжението включва 3 тpeниpoвъчни зaли и тpиeтaжeн пapĸинг c нaд 800 мecтa.