Създателят на българската тренировъчна торба проведе открит урок с ученици

Създателят на българската тренировъчна торба проведе открит урок с ученици

Създателят на така наречената българска тренировъчна торба Иван Иванов беше на работна визита в Бургас. Мисията на вицесветовния шампион по класическа борба от 1994 година, пети на Олимпийските игри през 1996 година в Атланта и носител на златния пояс "Никола Петров" беше свързана с презентацията на своето откритие пред ученици от СУ "Юрий Гагарин".

Събитието, което включваше и открита тренировка се проведе пред множество млади и талантливи състезатели, предимно от силовите спортове. Зрителският интерес в зала "Бойчо Брънзов" беше впечатляващ.

От години Иван Раднев Иванов живее и работи в САЩ. Идеята за българската тренировъчна торба му хрумва преди 16 години. Ражда се от спомена за овчарите , които премятали агнета на гръб. Торбата е изработена от естествена кожа и винил. Пълнежът се състои от метал и пясък. Всяка торба тежи между 7 и 40 килограма. "Треньорите структурират силовите си занимания с щанги и машини, докато българската тренировъчна торба е по-лека. С нея можете да си клякате за фитнес. Наблягате на динамични клекове или на експлозивни отскоци, които натоварват краката", заяви пред солидната си аудитория в зала "Бойчо Брънзов" българинът, който е и създател на системата за борба "Суплес".

"Често казвам на нашите ученици, че не всички от тях ще станат шампиони, но всеки трябва да е победител в живота", заяви директорът на СУ "Юрий Гагарин" Янчо Стойчев, който заедно със своя екип от училището са сред основните виновници за визитата и открития урок на Иван Иванов в Бургас, предизвикал огромен интерес за участници и зрители.

  • Черноморец Бургас елиминира Етър Велико Търново в турнира за Купата на България. “Акулите” на Анге...
  • Черноморец победи Нефтохимик с  3:0  в регионалния финал от турнира за Купата на България. Двубоят с...