Баскетболни таланти „от едно време“ се срещат в благотворителен мач

Баскетболни таланти „от едно време“ се срещат в благотворителен мач

В момента бургаският мъжки баскетбол е №1 в страната. Горди сме с успехите на „Черноморец“, подкрепяме и ще подкрепяме отбора по пътя му към титлата, желана от цялата ни спортна общественост!

Но Бургас винаги е бил баскетболен град. И във всяко негово поколение е имало страхотни таланти. Мнозина от тях, които още спортуват активно, ще излязат на паркета в зала „Бойчо Брънзов“ утре в демонстративен мач. Един срещу друг ще се изправят отбори, включващи бивши ученици на Математическа и Английска гимназия. В годините назад тези две училища винаги са подготвяли не само отличници, но и добри спортисти. Ще се убедите в това, ако се присъедините към публиката в залата утре, четвъртък. Началото е в 13 часа.

Демонстративната среща има благотворителна цел. Тя събира пари за лечението на Радост Георгиева Жечкова, диагностицирана със сарком на Юинг.

Отборът на АЕГ е с треньор Гергана Стоянова – бивша баскетболистка, треньор и международен съдия. Този на ПМГ ще бъде воден от Захари Чекичев – човек, отдал живота си на спорта.

Цената на билетите е 3 лв., които отиват за каузата.

  • Черноморец Бургас елиминира Етър Велико Търново в турнира за Купата на България. “Акулите” на Анге...
  • Черноморец победи Нефтохимик с  3:0  в регионалния финал от турнира за Купата на България. Двубоят с...