Григор Димитров срази местен любимец в Мелбърн

Григор Димитров срази местен любимец в Мелбърн

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров доминираше над местния любимец Танаси Кокинакис, но си усложни задачата по пътя към третия кръг на Australian Open. Все пак, топ ракетата ни показа по-голямата си класа и спечели за 3 часа и половина с 6:3, 6:2, 4:6, 6:4, предава Спортал.БГ.

По отношение на статистиката българинът доминираше изцяло, но и публиката спомогна за възхода на Кокинакис, най-често с неуважителното си и понякога възмутително поведение. До голяма степен на резултата в третия сет повлия и серията от нематериализирани шансове за пробив - в един момент Гришо беше в поредица от седем неуспешни брейк-болове, преди най-накрая да направи пробива в края на четвъртия сет.

Димитров "изпепели" съперника с 68 уинъра срещу 40, и то при положение че след втория сет Кокинакис повиши неимоверно агресията в отчаян опит да се задържи в мача. Непредизвиканите грешки на Григор бяха само 30, и то над половината от тях бяха записани в третия сет, а цялостно ефективността му от първи сервис беше 73% срещу 68 за противника.

Следващото препятствие за Димитров отново ще е непознато лице - Нуно Боржеш, който изненадващо елиминира Алехандро Давидович Фокина.

  • Черноморец Бургас елиминира Етър Велико Търново в турнира за Купата на България. “Акулите” на Анге...
  • Черноморец победи Нефтохимик с  3:0  в регионалния финал от турнира за Купата на България. Двубоят с...