Петокласник от Поморие стана световен шампион по тенис на маса

Петокласник от Поморие стана световен шампион по тенис на маса

Петокласникът Димитър Димитров, възпитаник на СУ „Иван Вазов“ – гр. Поморие, зае първо място на Световното първенство по тенис на маса във възрастова категория за деца до 11 години. Престижният спортен формат, в който нашето момче премери сили, се проведе от 16 до 19 януари в Анталия, Турция. Само няколко дни преди това – на Световното първенство в Линци, Австрия, талантливото момче от Поморие успя да победи Люис Фегерел – номер 1 в световната ранглиста и по този начин да се класира за финал. Финалният мач отреди на нашето момче второ място.
 
Като равносметка Димитър Димитров от Поморие заема второ място в световната класация. Училищната общност на СУ „Иван Вазов“ поздравява Митко, радва се на успехите и му пожелава все така упорито да върви по стълбицата нагоре в любимия спорт и все така категорично да покорява световните върхове.
 
11- годишният Димитър е даровито дете на поморийското школо, от две години се обучава в самостоятелна форма, за да може успешно да се отдаде на спортната си кариера. Към днешна дата Димитър живее със семейството си в ОК Великобритания, където тренира усилено под ръководството на известни треньори, подготвяйки се за новите предизвикателства на спорта, който е избрал.
  • Черноморец Бургас елиминира Етър Велико Търново в турнира за Купата на България. “Акулите” на Анге...
  • Черноморец победи Нефтохимик с  3:0  в регионалния финал от турнира за Купата на България. Двубоят с...