Снимка: startphoto.bg

Карлос Насар донесе четвърта европейска титла за България

Изключителният Карлос Насар защити титлата си от миналата година и донесе четвърто злато на България от Европейското първенство по вдигане на тежести.

Пред пълните трибуни на "Арена София" в столицата 19-годишният Насар стигна до златния медал в категория до 89 килограма при мъжете с двубой от 391 (176 кг + 215 кг) килограма.

Втори остана италианецът Антонино Пицолато (170 кг + 210 кг) с двубой от 380 килограма, докато с бронза се окиси Марин Робу от Молдова, който събра сбор от 378 килограма (171 кг + 207 кг)

Още в изхвърлянето българската суперзвезда в тежката атлетика даде заявка, че ще бъде без конкуренция. Насар направи три успешни опита: на 170, 173 и 176 килограма, като още вторият му осигури титлата в движението, а с третия постави световен рекорд за младежи.

В изтласкването, което е по-силното движения на българина, той стартира с успешен опит от 208 килограма, последван от такъв на 215 килограма.

За България това е четвърта титла от Европейско първенство в столицата, след като преди това със златните медали се окичиха Ангел Русев до 55 килограма, Габриел Маринов до 61 килограма и Божидар Андреев до 73 килограма.

Насар обясни защо не е направил опит за световен рекорд.  

"Поради крампа в крака, която получих при втория опит в изтласкването, реших да не излизам за световен рекорд. Определено има още потенциал, който да разгърнем (с щаба му)“. Карлос допълни, че е имал висока температура в дните преди състезанието, но публиката му е дала сила.

"Това състезание е любимото ми, в което съм участвал. Публиката пя с мен химна и усещането бе страхотно. Това трябваше да се случи на българския народ", заяви Карлос.

 

  • Черноморец Бургас елиминира Етър Велико Търново в турнира за Купата на България. “Акулите” на Анге...
  • Черноморец победи Нефтохимик с  3:0  в регионалния финал от турнира за Купата на България. Двубоят с...