Близо 100 души бягаха в първия Созопол Рън в дъжд и вятър

Близо 100 души бягаха в първия Созопол Рън в дъжд и вятър

Първият маратон Созопол Рън се проведе при изключително тeжки атмосферни условия - дъжд, студ и вятър. Въпреки всичко в него се включиха близо 100 състезатели. В дългите дистанции - 5 и 15 км, бягаха 23 жени и 48 мъже. Останалите - деца и начинаещи, след които и част от организаторите, пробягаха 1 км.

В състезанието, организирано от Българската федерация по лека атлетика, Рън Българи и община Созопол, участваха спортисти от много клубове в страната, както и от всички созополски.

Първи в най-трудната дистанция - 15 километра завърши Исмаил Сенанджи, който е от Уганда, но се състезава за варненски клуб. Той вече е печелил две издания на Рън в други два града в страната.

При жените на дългото трасе първа стана 13-годишната спортна надежда Мая Русева. На второ и трето място при мъжете се класираха съответно шампионът по планинско бягане Шабан Мустафа и Валентин Вълканов.

При жените втора беше Борислава Видева и на трето място - Светослава Славова.

При 5-километровата дистанция при жените най-бърза беше Кремена Ковачева, втора - Ани Христова, следвана от Цветелина Сунгрова

При мъжете първи беше Чудомир Черногоров, втори - Кольо Райчилов, трети - Йордан Петров.


  • Черноморец Бургас елиминира Етър Велико Търново в турнира за Купата на България. “Акулите” на Анге...
  • Черноморец победи Нефтохимик с  3:0  в регионалния финал от турнира за Купата на България. Двубоят с...