Д-р Спасимир Иванов събра легенди от няколко поколения за представянето на „Футболната история на Бургас“

Д-р Спасимир Иванов събра легенди от няколко поколения за представянето на „Футболната история на Бургас“

Съсобственикът на „Лайфхоспитал“ събра футболни легенди от няколко поколения за да представи книгата си „Футболната история на Бургас -1894-2024“. Събитието бе уважено от сливенския митрополит Арсений, кметовете на Бургас Димитър Николов и на Поморие Иван Алексиев, общественици и представители на бизнеса.

Със специални плакети бяха отличени футболни деятели, оставили трайна диря във футболната история. Имената им са изписани със „златни букви“ в книгата на д-р Спасимир Иванов.

„Тази книга започна да се пише преди 6 години от един голям фен на „Черноморец“ инж. Иван Стоянов. За съжаление не успя да я довърши. Бог бе решил друго! Неговото семейство обаче се свърза с мен, знаейки, че проявявам интерес към историята на нашия футбол. След това започнахме с работата. Благодаря на хората, които ми помогнаха да я напиша – Георги Костадинов и Данка Йорданова“, каза д-р Спасимир Иванов, който дълго време той бе сред основните спонсори на ФК "Черноморец 1919".

Той подчерта, че най-силните години за бургаския футбол са онези, в които е имало един основен отбор, подкрепян от Община или спонсор, както и друг поддържащ.

„Благодаря на д-р Спасимир Иванов, че вложи средства, време и емоция, за да може историята на бургаския футбол да бъде издадена. Имах възможност да се запозная с книгата и за мен е енциклопедия на футбола. Тя е и повод за гордост и самочувствие. И на мен ми направи това впечатление, че Бургас е имал силен футбол, когато е единен“, каза от своя страна кметът на Бургас Димитър Николов.

Приходите от продажбата на книгата ще постъпват целево във фонд за стимулиране на талантливи футболисти. Амбицията на д-р Спасимир Иванов е този финансов инструмент да увеличи мащаба си, да привлече спонсори, сред които ще бъде и той самият, и да са осигури възможност за финансиране на футбола в Бургас.

  • Черноморец Бургас елиминира Етър Велико Търново в турнира за Купата на България. “Акулите” на Анге...
  • Черноморец победи Нефтохимик с  3:0  в регионалния финал от турнира за Купата на България. Двубоят с...