Чакането приключи! Евро 2024 стартира днес!

Чакането приключи! Евро 2024 стартира днес!

Голямото чакане приключи! Днес най-накрая започва дългоочакваното Европейско първенство по футбол в Германия!

Тази вечер в 22:00 часа в мача на откриването един срещу друг ще се изправят домакините от Германия и Шотландия в сблъсък от група А на надпреварата, а срещата ще се проведе на "Алианц Арена" в Мюнхен.

Германия ще бъде домакин на Европейско първенство за втори път в историята, след като през 1988 Западна Германия е домакин на надпреварата, а победител тогава става Нидерландия.

След като Юлиан Нагелсман застава начело на тима, отборът записа няколко впечатляващи успеха в контролите и в момента те се намират в серия от четири поредни мача без поражение. Завръщането на опитния Тони Кроос също ще допринесе за вдъхването на свежест в отбора.

В началото на месеца Бундестимът завърши наравно с Украйна (0:0) и победи Гърция с 2:1.

Германия се радва на добър баланс срещу днешния си опонент, като има цели шест победи, две равенства и само една загуба от общо 9 мача. За последно двата отбора се срещнаха в квалификациите за Евро 2016, като немците записаха две победи в групата - с 2:1 и 3:2.

Победата на Шотландия идва през вече далечната 1999 година и е в приятелски мач, а резултатът е 1:0.

Шотландия обаче показа страхотна форма в квалификациите на първенството. Те направиха летящ старт с пет поредни победи в доста тежка група с Испания и Норвегия на Ерлинг Холанд. Те се превърнаха в един от първите отбори, който се класира за Евро 2024. След това обаче формата като че ли спадна и в последните си 9 мача тимът има едва един успех - срещу аутсайдера Гибралтар в приятелски мач.

От състава на Германия отпадна младият халф на Байерн Александър Павлович. Той ще бъде заменен от полузащитника на Борусия (Дортмунд) Емре Джан. Бундестимът ще разчита на сериозни футболисти в лицето на Джамал Мусиала и Флориан Виртц, Кроос, Гюндоган, Нойер и Кимих.

Шотландия пък ще разчита най-вече на голмайстора си от квалификациите Скот Мактоминей, както и на Андрю Робъртсън от Ливърпул.

  • Черноморец Бургас елиминира Етър Велико Търново в турнира за Купата на България. “Акулите” на Анге...
  • Черноморец победи Нефтохимик с  3:0  в регионалния финал от турнира за Купата на България. Двубоят с...