Бургас посреща Държавното първенство по триатлон, затварят временно улици

Бургас посреща Държавното първенство по триатлон, затварят временно улици

За четвърта поредна година Бургас посреща стотици състезатели по триатлон, които ще се борят за призовите места в първото за сезона състезание от календара на Българска асоциация по триатлон. То ще се проведе на 29-30 юни. Арена на събитията ще бъдат Северен плаж, алеята към кв. „Сарафово“ и ул. „Поморийска“.

За нормалното и безопасно протичане на турнира ще се наложи да изтърпим временни транспортни ограничения. От 7 часа на 28.06.2024 г. - петък, до 15 часа на 30.06.2024 г. - неделя, улица „Поморийска“ и паркинг „Капани“ в Приморски парк ще бъдат затворени за движение и паркиране на автомобили. За целта ще бъде въведена временна организация. Ул. „Поморийска“ ще бъде затворена за преминаване на автомобили в участъка от ул. „24-ти Черноморски пехотен полк“ до паркинг „Капани“.

Призоваваме водачите на автомобили до 07:00 часа на 28.06.24 г. – петък, да освободят зоната за платено паркиране по улицата и паркинга. По време на провеждането на събитието ще бъде въведена организация за пешеходците и велосипедистите в Приморски парк. Участъкът, който ще бъде затворен за велосипедисти и пешеходци, е велоалеята към „Сарафово“, в участъка от паркинг „Капани“ до бариерата на Солниците. Пешеходци и  велосипедисти ще бъдат пропускани от доброволци на събитието във времето, когато по трасето няма състезатели. Стартът на събитията е от 07:00 часа в събота, 29.06.24 г. Достъпът до търговските обекти също ще бъде затруднен в двата дни.

В състезанието ще вземат участие национално представени спортни клубове, членове на БАТ. Началото ще бъде дадено с три от възрастовите групи: Мъже/Жени +19 г., Младежи/Девойки 17-18 г. и Старша възраст 15-16 г. В неделя, 30 юни, участие ще вземат най-малките възрастови групи: Младша възраст 13-14 г., Деца 11-12 г. и най-малките - „Бенджамин“, 10 год. и по-малки.

Състезанието ще се проведе с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и Български спортен тотализатор и Община Бургас.

  • Черноморец Бургас елиминира Етър Велико Търново в турнира за Купата на България. “Акулите” на Анге...
  • Черноморец победи Нефтохимик с  3:0  в регионалния финал от турнира за Купата на България. Двубоят с...