Клуб от италианската серия А привлече бургаски футболен талант

Клуб от италианската серия А привлече бургаски футболен талант

Футболният клуб “Торино” от италианската серия “А” и ФК “Звезденбург”-Бургас официално обявиха трансфера на 16-годишната надежда Борислав Пенков. 

След решение на директора на ФК “Звезденбург” Петър Алексиев и със съдействието на мениджъра Пламен Пейчев Боби бе изпратен на проби в италианския клуб, които протекоха на два етапа - през септември и декември 2023 г. 

Отличното му представяне доведе до днешния успех: младият играч е одобрен за трансфер и договорът вече е факт. 

Първите години на своето развитие Боби е започнал в школата на ДФК „Звездичка“ – Бургас, след което преминава през школата на ФК „Черноморец“-Бургас, за да се озове в  редиците на ФК „Звезденбург“-Бургас. Именно с екипа на “Рицарите”, играе през следващите три сезона в елитните групи на България U15 и U16. Проекто-национал, Боби мечтае да намери титулярно място и в националния отбор на България. 

“Никога не съм се съмнявал в успеха на Боби. Вярвам, че успяхме да го подготвим за това високо ниво и скоро всички ще се уверят в това. В нашата школа има много таланти, на които също ще дадем шанс и възможност за изява зад граница. Ръководството е провело редица срещи с чуждестранни отбори, които вече следят голяма част от играчите ни в  елитните отбори. Очакваме след края на сезона и други играчи от клуба да последват Боби“, сподели Петър Алексиев.

“Благодарен съм на моя клуб, на Петър Алексиев и на треньорите, с които съм работил, за това, че повярваха в мен и ми дадоха възможност да играя в голям клуб в чужбина. Тук в Италия има всички мечтани условия за един млад играч. Ще дам всичко от себе си да се докажа в Торино и винаги ще бъда готов да се върна да играя за България, това е моята мечта! Моето послание към младите футболисти от Бургас е: „Вярвайте в своите възможности и тези на Звезденбург, защото треньорите и ръководството на клуба знаят какво правят. Пожелавам Ви успех и само Звезда!“, каза Борислав Пенков.

 

  • Черноморец Бургас елиминира Етър Велико Търново в турнира за Купата на България. “Акулите” на Анге...
  • Черноморец победи Нефтохимик с  3:0  в регионалния финал от турнира за Купата на България. Двубоят с...