Продължава записването за триатлона "Лъвско сърце" край Приморско

Продължава записването за триатлона "Лъвско сърце" край Приморско

Продължава записването за триатлона "Лъвско сърце", съобщават организаторите. Крос триатлонът от 140 км, плуване, колоездене и бягане ще се проведе на 7 септември на плаж Перла – Странджа – Приморско и покрайнините на резерват Ропотамо. За девета поредна година професионални атлети и любители са предизвикани да преминат трасе с ултра дистанци, като паралелно с триатлона ще се проведе и полу-маратон.

Тази година организаторите са подготвили нещо ново – лично спортно видео за всеки един участник. За целта, част от екипа е разработил софтуер специално за състезанието. В процеса ще участва и професионален операторски екип, който ще улови всеки атлет като главен герой в етапите на състезанието.

Освен свои лични кадри, атлетите ще получат и кадри от изключителната красота на дива Странджа и на маршрута на състезанието. Той преминава покрай четири природни резервата и 12 тракийски светилища. Първият етап – плуване, доближава състезателите до потъналия тракийски град Ранули, който се намира в акваторията на днешния залив Перла. Във втория етап – колоездене, се прекосяват вековни гори и свещенни местности. Последният етап – бягане, се осъществява покрай резерват Ропотамо през Маслен нос, светилището Беглик Таш, залив Св. Параскева и Лъвската глава.

Всички, които не са готови да се състезават, но искат да станат част от най-епичния триатлон в България, могат да се запишат за доброволци. Записванията за доброволци стават през уебсайта на състезанието.

  • Черноморец Бургас елиминира Етър Велико Търново в турнира за Купата на България. “Акулите” на Анге...
  • Черноморец победи Нефтохимик с  3:0  в регионалния финал от турнира за Купата на България. Двубоят с...