Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Искат Мъри или Херо за национален селекционер на Казахстан

Медиите настояват да се заложи на един от двамата български специалисти

 

Казахстанските медии пожелаха Станимир Стоилов или Димитър Димитров-Херо да застане начело на националния отбор на страната. Тимът има едва 2 точки след първите 4 мача в световните квалификации и все по-упорито се настоява за смяна на селекционера Талгат Байсуфинов.

Водещият спортен сайт в Казахстан - sports.kz, настоява за селекционер от чужбина, който да промени към добро националния отбор на страната. Мнението на медията е, че Стоилов и Херо трябва да бъдат потърсени от местната футболна федерация и един от двамата да получи поста.

Мъри направи три пъти поред Астана шампион на страната и sports.kz го определя като "оптимален вариант" поради факта, че хасковлията е доказал многократно качествата си. От изданието уточняват, че най-вероятно от Астана не биха пуснали своя треньор и заставането му начело на Казахстан е трудно осъществим ход.

Димитър Димитров пък е определян като "може би най-добрият вариант". Причината е, че в Иртиш Херо е демонстрирал как може да се работи качествено в тежки условия и без особена класа на футболистите.