Изложба показва 10-годишния път, който измина Пясъчният фестивал

Бургазлии и гости на града вече могат да видят целия път, който измина Фестивалът на пясъчните скулптури в Бургас от създаването си досега. От какво представлява теренът преди подготовката на Фестивала, до момента, в който и последният детайл е изчистен, за да изгрее в целия си блясък Пясъчният град - това можете да проследите от утре /20 юни/ до 19 юли на алеята пред Културен център "Морско казино".

Трудно е да си представим, че едно десетилетие може да бъде запечатано само в няколко кадъра. Доказателството е изложбата, посветена на 10-то юбилейно издание на Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас.

Неповторимите кадри, изразяващи замислените и концентрирани погледи на скулпторите, техните мимики, жестове и енергия, са уловени и запечатани от фотографа Венелин Тодоров.

Изложбата е ретроспекция на изминалите издания, през които фестивалът се наложи като една от емблемите на Бургас. Фотосите проследяват труда, който се влага за изграждането на фестивалното градче всяка година, както и емоциите, които съпътстват работата на творците.

Вече и Вие можете да надникнете "зад кулисите" на пясъчния спектакъл.