Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Йордан Маринов откри 23-та съвместна изложба за Богоявление на тримата Йордановци

Само Йордан Маринов успя на присъства на традиционната изложба, която представят на Богоявление в Бургас талантливите художници Йордан Маринов, Йордан Петров и Йордан Ангелов.

„Надявам се експозицията да ви зарежда с вдъхновение, красота и щастие, моите колеги духом са тук, но физически са си в домовете си, тъй като са под карантина“, обясни Маринови и увери, че съименниците му се чувстват отлично.

„Тази изложба, превърнала се в дългогодишна традиция за Йордановден, носи невероятна наслада за ценителите на изобразителното изкуство“, заяви по време на откриването на експозицията кметът Димитър Николов.

Тази година творбите на тримата Йордановци са експонирани в Дружеството на бургаските художници. Изложбата включва близо 50 живописни платна.

През 2021 година по инициатива на Община Бургас за първи път общата изложба на тримата Йордановци гостува в столицата, в престижната галерия „Средец“ към Министерство на културата.

„Пожелавам изкуството, което се ражда в Бургас, да продължава да покорява големи върхове“, заяви в приветственото си слово Диана Саватева - зам.-кмет по култура на Община Бургас.

На откриването на експозицията присъстваха агатополският епископ Йеротей, доскорошният областен управител проф. Мария Нейкова, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, художници и граждани.