Кукленият театър с премиерен спектакъл “Две пръчки и три съчки” и еко акция за засаждане на цветя

Кукленият театър с премиерен спектакъл “Две пръчки и три съчки” и еко акция за засаждане на цветя

*Малчуганите и техните родители в Бургас ще направят цветна градина и ще покажат, че изкуството обича природата

Интересна премиера се задава в бургаския куклен театър. Тя е на представлението "ДВЕ ПРЪЧКИ И ТРИ СЪЧКИ" и ще се случи утре, 20 април, от 11 часа.

„Две пръчки и три съчки” е моноспектакъл по пиесата "Contes d'Ecorces et de Brindilles" на Христина Василева, а на сцената ще видим актрисата Румяна Кралева. Действието ни среща с Лили и нейната баба Хели, която не се разделя със своята причудлива количка. В тази чудна количка с три колела баба Хели събра всякакви предмети и ги преобразява в герои, приказки, вълшебства и всичкото това, за да задоволи на Лили безкрайните прищевки... Да, баба Хели непрекъснато крои, кове, лепи, сглобява, измисля и твори по пет приказки на ден, без почивен ден.

Цена на билетите е 8 лева, 10 лева и 12 лева.

Купете билети от касата на театъра, която работи всеки делничен ден от 9:00 ч. до 16:00 ч., както и в деня на представлението, като касата отваря в 9:45 ч.

На следващия ден, 21 април – неделя, всеки, който е пропуснал премиерата, ще има отново възможност да се потопи в историята на "ДВЕ ПРЪЧКИ И ТРИ СЪЧКИ”. Веднага след края на театъра, от 12 часа, започва еко празникът, организиран от екипа на Кукления театър. В градинката, до сградата, ще се организира инициатива по повод Деня на Земята. Всеки, който желае, може да се включи в проявата за разделно събиране на отпадъци в различни контейнери, за да не ни “победи” Боклученото чудовище”, а под звуците на хубава музика за настроение ще посадим цветя и малки храстчета в градинката до входа на театъра.

  • Вълнуващ. Разтърсващ. Лекуващ и събуждащ. Светъл и силен. Винаги изправен и никога на колене. Стефан...
  • Интензивният летен творчески ритъм на Държавна опера – Бургас върви към своя бляскав финал – след за...