Танцьори от "Дюн" с дарителска кампания за участие на световните финали в Прага

Танцьори от "Дюн" с дарителска кампания за участие на световните финали в Прага

През юни и юли Танцова школа "Дюн" има възможност да участва в световните финали на престижния танцов конкурс Dance World Cup в Прага. "Дюн" ще се състезава с 30 деца във възрастовите категории "мини", "деца" и "юноши" и в състезателните стилове "съвременен танц", "танцово шоу", "джаз танц", "характерен танц", "лирикъл". За да получат правото на участие в световните финали, танцьорите на ДЮН преминаха успешно през българската квалификация за конкурса, където спечелиха 17 квоти за участие.

За реализацията на това престижно участие, "Дюн" организира кампания за набиране на средства.

Разходите за участие са огромни и участието на всички деца е все още под въпрос, информират от школата. Необходими са приблизително 12 000 лева, само за участие в конкурса. Разходите за пътни и настаняване ще се поемат от родителите на децата.

Дарение може да се направи на сметката на Сдружение “Танц БГ”:

Общинска банка, Филиал Бургас

IBAN BG36 SOMB 9130 1024 1389 01

BIC SOMB BGSF

Титуляр: Сдружение ТАНЦ БГ

Основание: Дарение за участие в конкурс DWC

Танцова школа ДЮН развива своята дейност в Бургас от над 30 години, като участва в многобройни танцови форуми в България и чужбина. Школата е носител на престижни награди от национални и международни конкурси. 

Dance World Cup е световен конкурс по танци за деца и юноши до 25 год. Конкурсът се организира от DWC Limited, неправителствена организация, регистрирана под номер 103706 в Джърси, Нормандски острови. DWC Limited си кооперира с асоциации, организации и танцови състави по цял свят за организирането на местни квалификационни конкурси както и за провеждането на големият световен финал по танцово изкуство – Dance World Cup. На световните финали всяка година се класират участници, преминали успешно регионални квалификации по държави и така всяка година в края на юни и началото на юли месец в СВЕТОВНАТА КУПА участват над 12,000 участници от 38 държави от цял свят.

DANCE WORLD CUP е най-големият и посещаван танцов конкурс с множество състезателни танцови стилове, между които класически балет, модерен балет, джаз и шоу-денс, хип-хоп, характерни и народни танци, мюзикъл, степ и други. За да може танцьор/група да участва в световния конкурс, той трябва да е минал през местни квалификации в неговата държава и да се е класирал между 1-во и 3-то място в съответната възрастова категория и танцов стил.

  • Вълнуващ. Разтърсващ. Лекуващ и събуждащ. Светъл и силен. Винаги изправен и никога на колене. Стефан...
  • Интензивният летен творчески ритъм на Държавна опера – Бургас върви към своя бляскав финал – след за...