С концертна премиера на бургаския композитор Петя Тончева стартира "СОЛиСиМи"

С концертна премиера на бургаския композитор Петя Тончева стартира "СОЛиСиМи"

С концертна премиера на произведенията на бургаския композитор Петя Тончева, стартира първото издание на "СОЛиСиМи – Младежки музикални дни". Той беше със заглавие „Музикални багри и ритми“. В двучасовата програма прозвучаха нейни авторски творби, изпълнени от възпитаници на Националното училище за музикални и сценични изкуства „Проф. Панчо Владигеров“, както и от техни преподаватели.

Публиката в залата на НХК се наслади и на соловите изпълнения на обой, флейта, виола, ксилофон, тъпан, цигулка и др. Специални гости на вечерта беше и софийският състав КласикАрт струнен квартет и ансамбъл.

"Вълнувам се страшно много, защото е чест да открием тези музикални дни "СОЛиСиМи". Благодаря за доверието! Благодаря за това, че бургаската общност разбра, че има жив бургаски композитор в областта на класическата музика. Ако не бяха тези деца до мен, техните преподаватели, ако не бяха моите приятели от "КласикАрт" ансамбъл, ако не бяха организаторите от "Солинария", тово нямаше да е реалност. Благодаря и на вас, публиката, че споделихте тази вечер не с мен, а с нас. Благодаря, че за малко влязохте в моя свят", сподели в края на концерта развълнуваната Петя Тончева.

Проектът е разработен от Фондация „Солинария“ и финансиран по Програма „Създаване“ на Национален фонд „Култура“. БНР Бургас е медиен партньор на събитието и се погрижи за перфектния звук в залата.

  • Вълнуващ. Разтърсващ. Лекуващ и събуждащ. Светъл и силен. Винаги изправен и никога на колене. Стефан...
  • Интензивният летен творчески ритъм на Държавна опера – Бургас върви към своя бляскав финал – след за...