Вълнуваща постановка отбеляза 10-годишния юбилей на „Училище за таланти“

Вълнуваща постановка отбеляза 10-годишния юбилей на „Училище за таланти“

С премиерата на постановката „Бременските музиканти“ куклено-театралната школа „Училище за таланти“ към Кукления театър в Бургас отбеляза 10 години от създаването си.  

Младите таланти от школата се превъплътиха в ролите на улични артисти, които пътуват от град на град, за да забавляват хората и да изкарват прехраната си. Един от тях обаче, разочарован от бедност, огладнял и ожаднял, решава да си тръгне, защото смята, че създаването на изкуство вече не си заслужава. Неговите колеги искат да го опровергаят, като му разкажат историята за „Бременските музиканти“, в която доброто побеждава и от която разбираме, че всяка трудност е преодолима, когато си с приятел, а да създаваш изкуство винаги има смисъл, независимо от обстоятелствата.

Постановката е дело на Алекс Анмахян, музиката на Гергана Анмахян, куклите оживяха под майсторските ръце на Недко Данев.

Участваха Божидар, Весела, Дария, Диана, Ива, Кирил, Матей, Кристиян, Николай, Теодор и Ярослава.

На празника дойдоха и деца, част от първите години на школата.

„Господ да ни дава сили, здраве и вдъхновение още дълги години, за да възпитаваме младото поколение в ценностната система и магията на театъра, защото „Най-хубавото на театъра е, че уроците, които се научават в него, ни помагат и в живота!“, споделиха ръководителите на школата Гергана и Алекс Анмахян.

 

  • Вълнуващ. Разтърсващ. Лекуващ и събуждащ. Светъл и силен. Винаги изправен и никога на колене. Стефан...
  • Интензивният летен творчески ритъм на Държавна опера – Бургас върви към своя бляскав финал – след за...