Над 40 филмови заглавия влизат в програмата на BIFF'24

Над 40 филмови заглавия влизат в програмата на BIFF'24

Международният филмов фестивал Бургас е сред най-чаканите летни събития и ще се проведе от 19 до 25 юли. Над 40 филмови заглавия и съпътстващи модули се включват в програмата на събитието.

Входът е свободен, а локациите са Културен дом НХК и Културен център „Морско казино”. 

Част от гостите, които ще преминат през фестивалната седмица са: Константин Божанов (жури на фестивала), чийто филм “Безсрамните” направи премиера в секцията "Особен поглед” на фестивала в КАН, а актрисата от филма Анасуя Сенгупта, спечели наградата за на-добра актриса. Те ще бъдат в компанията на Юлиан Вергов, който също е в състава на журито, румънската режисьорка Катринел Данаята, италианският режисьор Карло Сиропи - носител на редица международни награди, режисьор Венцислав Сариев и Бора Давутлуоглу от фестивала „ Adana Golden Boll”.

Тази година ще има и нова секция "Classics", която ще включва заглавия от класическото българско кино, специален гост в пилотното издание ще бъде бургаската актриса Мария Статулова. Срещата с нея ще бъде на 21 юли, от 21.30 часа, а последващата прожекция е на култовата лента от 1986 година  "Да обичаш наинат"

Инициативата се провежда с партньорството на Община Бургас.
  • Вълнуващ. Разтърсващ. Лекуващ и събуждащ. Светъл и силен. Винаги изправен и никога на колене. Стефан...
  • Интензивният летен творчески ритъм на Държавна опера – Бургас върви към своя бляскав финал – след за...