„Ти ми обеща“ на вокален ансамбъл „High light Pro“ спечели „Бургас и морето“ (ВИДЕО)

„Ти ми обеща“ на вокален ансамбъл „High light Pro“спечели наградата на публиката на 41-ото издание на фестивала „Бургас и морето“. Творбата спечели и наградата на онлайн слушателите, която се присъжда чрез предварително онлайн гласуване в сайта на конкурса.

Част от ансамбъла е Жаклин Таракчиева, която е победител в 9-ия сезон на „Гласа на България“, а ръководител е Петър Алексиев, който е добре познато име, след като спечели фестивала „Бургас и морето“ през 2017 година с песента „Имам във сърцето си море“, а през 2021 година бе композитор на „Заклинание“ на „Фортисимо“, която взе две първи награди.

Искра Милкова от софийската академия за певци Highlight Singing Academy обяви от сцената, че текстът и музиката на песента са съвместно дело на всички млади таланти от състава и е създадена по време на един от летните им лагери.

Летният театър снощи бе препълнен до краен предел, а сред официалните лица бе кметът на града Димитър Николов, зам.-министърът на културата Илко Ганев, председателят на ОбС Бургас Михаил Хаджиянев, проф. д-р Адриан Георгиев от СУ „Св.Климент Охридски“ и представители на културните и арт среди от цялата страна. Водещ на церемонията бе актрисата Милена Маркова-Маца.

Първа награда на журито спечели „Булевардът", изпълнена от Симеон Славев, която получи парична премия в размер на 4500 лв. Второто място бе за „На татко“ на Яница Кънева, а трети бяха вокален ансамбъл „Фортисимо“, които получиха още две отличие – от филиала на СУ „Св. Климент Охридски“ и специалният приз в памет на големия бард Пламен Ставрев.

Вестник „Черноморски фар“ отличи най-добрия текст - на песента „Да отидем там“ на Джина Дундова-Панчева, в изпълнение на Нейко Генчев.

Рециталът на вечерта бе поверен на дует „Шик“, които представиха в Бургас премиерно една от новите си песни – „Повод и причина“.

  • Вълнуващ. Разтърсващ. Лекуващ и събуждащ. Светъл и силен. Винаги изправен и никога на колене. Стефан...
  • Интензивният летен творчески ритъм на Държавна опера – Бургас върви към своя бляскав финал – след за...