Групите „Прегърнат облак“ и „Тиферет“ изнасят концерт в галерия „Г. Баев”

Групите „Прегърнат облак“ и „Тиферет“ изнасят концерт в галерия „Г. Баев”

След успешната премиера на клипа „Гарване”, който е с над 13 000 гледания в музикалните мрежи, бургаската група „Прегърнат облак“ ще представи съвместен концерт с група „Тиферет“ на 13 август, от 19.00 ч., в Галерия „Г. Баев“, Бургас.
Идеята за съвместно събитие се поражда от музикалната среща на композиторката на Облака Теодора Илиева с един от най-колоритните музиканти-импровизатори Константин Кучев. Той е част от множество музикални проекти с духовна и артистична насоченост – „Тиферет“, „Основно ветрове“, „Братята и сестрите“, участва в оркестъра на маестро Йордан Камджалов и в постановките на няколко плейбек театрални трупи, създавайки импровизационна музика от споделените истории на публиката.
Концертът е замислен като музиално сливане и споделяне на авторски песни, идеи и импровизация.
В събитието ще вземат участие:
Теодора Илиева  /вокал, китара, композиции, текстове / и Асен Хайдутов /перкусии/ от Прегърнат облак
и
Ян Добрева /вокал, композиции, текстове/, Васил Спасов / китара, композиции/, Константин Кучев /вокал, цигулка, хърди-гърди, ребаб, композиции/ от Тиферет

Входът за концерта е с дарение.
Tiferet (Тиферет) е българска група, чиято музика съчетава песнопения, народен фолклор, приказни елфически мелодии и мистицизъм. Гласовете са съпроводени от древни и класически музикални инструменти.Членове на групата са: Ян Добрева, Константин Кучев и Васил Спасов.
Прегърнат облак е вече позната на бургаската аудитория акустична група, която набира популярност с вълнуващите авторски песни на Теодора Илиева. Групата включва перкусии, китара и чело в изпълнение на музикантите Асен Хайдутов, Ивайло Нинчев и Евелина Савова.
Повече за двете групи:
„Гарване” на Прегърнат облак:
https://www.youtube.com/watch?v=f_mQBsGbbLQ 

“Обичай” на Тиферет:
https://www.youtube.com/watch?v=B6IaxSm6RIM 
13 август, от 19.00 ч. в Галерия "Г. Баев", Бул. “Демокрация”6, Бургас.

  • Вълнуващ. Разтърсващ. Лекуващ и събуждащ. Светъл и силен. Винаги изправен и никога на колене. Стефан...
  • Интензивният летен творчески ритъм на Държавна опера – Бургас върви към своя бляскав финал – след за...