Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Дистанционно обучение по желание на родителите ще има в детските градини в Бургас

Всички бургаски детски градини са готови да посрещнат децата в първия учебен ден. В това се увери лично кметът на морския град Димитър Николов. По- сериозни ремонти това лято бяха извършени в старата детска градина в квартал Сарафово и в двора на ДГ „Раковина“.

В „Ален Мак“ в Сарафово бяха въведени всички необходими мерки за енергийна ефективност – полагане на хидроизолация на покрива, топлоизолация и боядисване на фасадата на сградата, които ще предоставят много по-комфортна среда на малчуганите в нея.

В ДГ „Раковина“ старите уреди на двора, бяха демонтирани, а плочките– премахнати. На тяхно място е положено ново покритие на алеите и нови съоръжения за игра на децата в двора. Монтирани са нови катерушки и комбинирани съоръжения и два батута. В момента се довършват терасите и стълбищата към градината, които също се обновяват.

„За родителите, които не искат да пуснат децата си в детската градина, поради медицински причини, ще предоставим възможност за работа в електронна среда. Те ще могат да ползват програмата „Заедно ще се справим – игри и забавления у дома“, която ще намерят на smartburgas.eu, откъдето да изтеглят презентации и видео игри, разработени от съответната детска градина“, обясни кметът.