Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Учениците от 6 до 12 клас ще учат онлайн до 25 ноември

Учениците от 6 до 12 клас в цялата Бургаска област ще се обучават в дистанционна форма от 12 ноември до 25 ноември включително. Това реши Областният щаб за борба с Ковид -19 след разглеждане на данните за заболеваемостта в област Бургас. В него се включиха всички 13 общини, РЗИ, началникът на Регионално управление образование и здравни експерти.

            На този етап учениците от 1 до 5 клас остават в училище, а преминаването им в онлайн форма на обучение ще е само в краен случай. В тази възраст е задължително децата да бъдат в присъствието на възрастен, което е основния аргумент на Щаба да останат в училище. Въпреки това, при регистрирана заболеваемост над 20 %, директорите на училища могат да поискат онлайн обучение и за най-малките.

            Децата и учениците до 18-годишна възраст ще могат да посещават моловете само с придружител. За спазването на мярката ще следи ОД на МВР. По данни на полицията наложените ограничения в заведенията – дистанция между масите, носенето на предпазни средства и времевата рамка на работа се спазват. Проверките продължават.