Най-големият фестивал за Лего роботика събира стотици ученици в Бургас

Най-големият фестивал за Лего роботика събира стотици ученици в Бургас

Световният фестивал за LEGO роботика FIRST® LEGO® League ще се проведе за втори път у нас. На 20 април в Бургаския свободен университет близо 200 деца от 24 отбора от цялата страна ще премерят сили в състезание с роботи.

Фестивалът се организира от Център за творческо обучение в партньорство с Община Бургас, а Бургаският свободен университет ще посрещне всички участници, посетители и лего ентусиасти. Фестивалът включва и изложбена част, в която ще участват школи, лаборатории и различни организации от цялата страна, които специализират в света на роботиката.

FIRST® LEGO® League Challenge е игрова STEM програма, чрез която учениците на възраст между 9 и 16 години изграждат важни навици за учене и работа в екип, езикови и презентационни умения , умения за инженерно проектиране и кодиране, както и разширяват своя речник и разбиране за STEM понятия и концепции.

Събитието е безплатно за всички посетители. Миналата година фестивалът се проведе в Пловдив и събра над 2000 души, уточняват организаторите.

 

  • Cпopeд изнeceнaтa oт Coфийcĸия yнивepcитeт "Cвeти Kлимeнт Oxpидcĸи" инфopмaция, cлeд oĸoнчaтeлнoтo ĸ...