Ученичка от Айтос "построи" Айфеловата кула от дървени пръчици

Ученичка от Айтос "построи" Айфеловата кула от дървени пръчици

Ученичка от Айтос направи макет на Айфеловата кула от 1000 дървени пръчици по повод 20 март – Международния ден на франкофонията. Дамла Кемик от XIIа на СУ „Никола Й. Вапцаров“ е една от отличничките в училището, асистент на знаменна група, член на Ученическия съвет. Макетът е висок 128 см и е изработен от нея за 12 дни след учебните занятия. Девойката се вдъхновила за творбата от историята на Франция, френската култура и архитектура, съобщават от Министерството на образованието.

Изработването на Айфеловата кула е поредното предизвикателство за ученичката. Тя има интереси в различни области и се занимава активно със спорт и изкуство.

Дамла участва в различни национални и международни форуми и конкурси, от които е спечелила множество награди. Темите са различни: литература, изобразително изкуство, фотография и 3D изображения и др. Ученичката се включва и в благотворителни инициативи в подкрепа на хората с увреждания, недоносените бебета, борбата с агресията, грижите за животните.

В кампания “Силата на ръцете” във връзка със Световната седмица, посветена на осведомеността относно уврежданията на брахиалния плексус, Дамла направи над 300 сини лентички и мотивира съучениците си да се включат, съобщиха от ръководството на училището.

Ученичката е благодарна на учителите от СУ „Никола Й. Вапцаров“ за подкрепата, знанията и уменията, които й дават. Мечтае да продължи образованието си във висше училище и да изучава системно програмиране и интериорен дизайн.

  • Cпopeд изнeceнaтa oт Coфийcĸия yнивepcитeт "Cвeти Kлимeнт Oxpидcĸи" инфopмaция, cлeд oĸoнчaтeлнoтo ĸ...