Възпитаници на професионални гимназии се представят в "Базар на професиите"

Възпитаници на професионални гимназии се представят в "Базар на професиите"

Ученици от над 10 от профилираните и професионални гимназии в Бургас се представят днес в базар на професиите, който се провежда на открито на централния площад "Тройката" в града. Негови организатори са Регионално управление на образованието - Бургас с помощта на кариерните консултанти от Центъра за подкрепа на личностното развитие към Община Бургас.  

На минувачите учениците, подкрепени от свои преподаватели, разказват за направленията, които изучават. Те дават насоки на заинтересованите за различните паралелки, както се изучават в тях. Част от тях представят своите учебни заведения не само облечени в съответните униформи, но и чрез макети и демонстрации на свои разработки.

Ученици от Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" имат изложени макети на различни кораби и табло с морски възли, Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации има на щанда си роботи със соларни батерии, а Професионалната гимназия по Транспорт привлича вниманието с макети на автомобили. 

Голяма част от участниците като Професионалната гимназия по електротехника и електроника, както и Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" имат на щандовете си и спечелени през годините купи в различни направления. Възпитаниците на Средно училище по фолклор "Добри Чинтулов" са облечени в традиционни носии, а в шатрата на Средно училище "Петко Росен" специалностите "Интериорен дизайнер" и "Организация и технология на фризьорските услуги" са презентирани с модели, създадени чрез 3D принтери, както и манекени с прически.