Помогна ли кампанията "Животът няма аУтокорект" на зрелостниците за матурите

Помогна ли кампанията "Животът няма аУтокорект" на зрелостниците за матурите

Под надслов „Животът няма „аУтокорект“, 50 дни преди държавния зрелостен изпит по български език и литература, се проведе публикуване на задачи и правила в първото по рода си дигитално помагало. Тo бе специално насочено към повишаване на резултатите от матурата и се реализира в една от най-актуалните сред тийнейджърите социални мрежи – Threads, част от групата на Meta.

„Чрез дигиталното помагало, се опитахме се да достигнем до хората, които имат нужда да овладеят по-добре българският език и способността да мислят. Има светлина в тунела, регистрирахме голям интерес от страна на младите хора”, коментира в студиото на „Здравей, България” Доротея Николова, учител, подкрепящ кампаниите на „Как се пише”. Тя обясни, че верните отговори на въпросите са малко над 50%, като това е на границата за среден три като оценка, според световните стандарти.

„Много хора участваха в анкетите, повече от 3000 души. Това е голямо постижение за анкета в социална мрежа. Трябва да подбираме и ресурсите, които подготвяме, за да са насочени към младите хора. Те се интересуват от популярните певци, актьори, изкуствения интелект. Опитваме се да достигнем до младежта, по малко по-различен начин”, разказа Павлина Върбанова, създател на платформата „Как се пише”. Според Николова образованието е единна част от общестовото.

  • Cпopeд изнeceнaтa oт Coфийcĸия yнивepcитeт "Cвeти Kлимeнт Oxpидcĸи" инфopмaция, cлeд oĸoнчaтeлнoтo ĸ...