1931 деца са приети на първо класиране в 1-ви клас в бургаските училища

1931 деца са приети на първо класиране в 1-ви клас в бургаските училища

Общо 1931 деца са приети на първо класиране в 1-ви клас в бургаските училища, информират от пресцентъра на общината. Родителите на приетите на първо класиране деца могат да ги запишат в срок до 12-и юни. Това става на място, в съответното приемно училище. Информация за документите можете да откриете на страница "Въпроси" на сайта: https://www.uburgas.org/.

Обявяването на останалите свободни места след първо класиране се извършва на 18 юни, а на следващия ден - 19 юни, от 08.00 часа родителите на неприетите на първо класиране деца могат да променят реда на желанията за второ класиране.

Некласираните деца към момента са едва 25, като родителите могат да не се притесняват, тъй като свободните места в бургаските учебни заведения са напълно достатъчно – 283, и са във всички райони на общината.

Така например, в ЦГЧ има 14 некласирани към момента деца, но там има още 74 свободни места, в ж.к. „Славейков“ има 6 некласирани и 69 свободни, в ж.к. „Изгрев“ – 2 некласирани и 68 свободни, а в „Меден рудник“ съответно едно некласирано дете и 50 свободни места.

Това стана възможно, след като Община Бургас взе превантивни мерки и още преди приема бяха разкрити 4 нови паралелки за първи клас и за поредна година осигури възможност за увеличаване на местата и капацитета на училищната си инфраструктура.

С бързи темпове и по график въври строежът на новия корпус на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“. Съвсем скоро ще отвори врати и новият корпус на ОУ „Христо Ботев“ в кв. „Сарафово“, а основният ще бъде обновен. Предстои изграждане на филиал на ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“ в кв. „Крайморие“ и нови училищни корпуси на ОУ „Васил Априлов“ в ж.к. „Братя Миладинови“, както на СУ „Йордан Йовков“ и ОУ „Св. Климент Охридски“ в ж.к. „Изгрев“.

Свободните места след второ класиране ще бъдат официално обявени в електронната страница за прием за първи клас на Община Бургас на 11 юли: https://www.uburgas.org/index.php?controller=FrontPages&action=gardens.