Хакатон "Геймификация на училищата" предизвиква ученици и студенти в Бургас

Хакатон "Геймификация на училищата" предизвиква ученици и студенти в Бургас

Хакатон на тема "Геймификация на училищата" ще се проведе в Бургас в периода между 15 и 17 ноември, съобщават организаторите от "Телерик академия", Югоизточен дигитален информационен хъб, ИКТ Клъстер Бургас и Бургаски свободен университет. 

Състезанието е част от европейската дигитална инициатива DigiEduHack на Европейската комисия и през ноември ще се проведе заедно с още 41 подобни надпревари в цяла Европа. България ще се включи за първи път в нея. 

За участие в състезанието в Бургас могат да се записват ученици, студенти и младши програмисти с интерес към темата. Те могат да съставят отбори с двама до петима членове. Задължително е поне един от екипа да има познания по програмиране без значение от нивото и опита в областта на софтуерните разработки. 

Основната цел на хакатона е създаването на прототип за практически решения за геймификация в българските училища. Отборите ще имат за задача да предложат лесни за прилагане инструменти или решения, които училищата могат да използват за по-интерактивно и ефективно обучение. Целта в дългосрочен план е това да засили интереса и участието на учениците в клас, както и онлайн. 

Най-добрите отбори от държавния кръг ще премерят след това сили с отборите от останали страни - участници.   

Пълните правила за участие са достъпни на: https://hackathon.digihub.bg 

 

  • Cпopeд изнeceнaтa oт Coфийcĸия yнивepcитeт "Cвeти Kлимeнт Oxpидcĸи" инфopмaция, cлeд oĸoнчaтeлнoтo ĸ...