Ученици от ЧОУ "Селестен Френе" ще се включат в еко шествие за Деня на Черно море

Ученици от ЧОУ "Селестен Френе" ще се включат в еко шествие за Деня на Черно море

На 31 октомври отбелязваме Международния ден на Черно море. Той е основан през 1996 г. от държавите по крайбрежието на Черно море, с подписване на Стратегически план за действие, свързан с инициативите на ЮНЕСКО за защита на морската екосистема.

По случай 31 октомври - Международен ден на Черно море, на 30 октомври ЧОУ "Селестен Френе" - член на Международната мрежа „Екоучилища“, ще проведе ежегоден еко карнавал „Морски същества“. Под формата на карнавално шествие до Експозиционен център „Флора Бургас“, ученици от различни класове ще дефилират в костюми на морски обитатели и фантастични създания, изработени от рециклирани материали. Основната цел на събитието е да привлече внимание към опазването на Черно море и устойчивото използване на ресурсите.

Карнавалът е инициатива, част от екологичното образование в ЧОУ "Селестен Френе", където учениците научават за важността от опазване на природата и начините за редуциране на отпадъците. Събитието се фокусира върху намаляване свръхпотреблението и създава позитивен пример за осъзната употреба на ресурси.

Участниците ще носят информационни брошури, създадени с тяхно участие, с които ще ангажират минувачите по време на шествието и ще предадат посланието за екологична отговорност.

Училището кани деца от други учебни заведения, като целта е инициативата да се утвърди като традиция за всички граждани на Бургас.

Шествието ще започне в 15:30 часа в двора на ЧОУ “Селестен Френе” /сграда на Колеж по туризъм/ и ще завърши с модно дефиле с костюми в зала 4 на Експозиционен център “Флора”. Стартът на ревюто е в 16:00 часа.

 
 
 
 
 
  • Cпopeд изнeceнaтa oт Coфийcĸия yнивepcитeт "Cвeти Kлимeнт Oxpидcĸи" инфopмaция, cлeд oĸoнчaтeлнoтo ĸ...