Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Докато Радев празнува в Карнобат, Борисов разглежда завод за кабели в Руенско

Допълнителни 68 млн. лв. предвижда правителството за подкрепа на предприятията с над 500 000 лв. оборот и други почти 80 млн. лв. се отпускат за малките и средни фирми, за да имат възможност да адаптират производството си за работа в условията на пандемия. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов в руенското с. Люляково, където посети предприятие за автомобилни кабели и системи, ползващо подкрепата на държавата по линия на мярката 60/40 за запазване на заетостта. Премиерът Борисов добави още, че от следващата седмица всички фирми ще може да разчитат и на допълнителни средства между 50 000 лв. и 150 000 лв., с които да бъдат изграждани детски кътове, така че да има повече гъвкавост и улеснение за работещите родители. За тази мярка са предвидени 15 млн. лв., съобщи правителствената информационна служба. 

„Каквото е необходимо, подкрепяме фирмите, за да може да работят. Това е важно за хората“, категоричен беше премиерът Бойко Борисов и допълни: „Докато другите говорят, ние работим, силата на правителството е връзката с хората“. 

В същото време в Карнобат, където е на посещение за празника на града, президентът Румен Радев коментира, че делириумът на министър- председателя буди все по-голяма тревога.

"Министър-председателят превръща 7 милиона българи в заложници на своята параноя, а знаете, че гузната съвест ражда параноя", каза пред журналисти Радев.

 По отношение на петицията от журналисти и граждани за това да бъде позволен достъпът на журналисти до депутатите в Народното събрание, президентът изрази подкрепа си.

"И без това сме на едно много задно място по свобода на медиите в световните класации. Нека не даваме поводи да падане още по-ниско. Дейността на народните представители е посветена на хората, така че хората трябва да знаят какво точно те вършат", добави той.