Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Президентът Радев: Изборите ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември

Снимка: Стоп кадър БНТ

„Ще разпусна Народното събрание максимално бързо в съответствие с реда и изискванията на Конституцията. Изборите ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември“. Това заяви президентът Румен Радев по време на посещението си в Плевен, където участва в отбелязването на 144-ата годишнина от началото на Третия щурм за освобождението на града.

Президентът аргументира решението си за избори 2 в 1 с това, че по този начин ще бъдат спестени разходи на хазната и време на избирателите.

„Явно е, че двете кампании за Народно събрание и за президент, ще текат по едно време и ще се слеят. Аз съм убеден привърженик на надпартийното съгласие и ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи. Мисля, че тази кампания ще бъде и още един ориентир за българските избиратели за това кои партии и политици работят за бъдещето и кои бранят корупционните схеми“, допълни президентът.

„Подкрепям личности, а не партии и не съм упълномощил никой да говори от мое име, коментира президентът по въпроса за нов политически проект на служебните министри Асен Василев и Кирил Петков. Аз съм заедно с тези хора и за тези години се убедих, че мога да разчитам на тях“, каза още Радев.

Президентът отказа да коментира дали ще има промени в състава на служебния кабинет.