Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Преизбраният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов иска предсрочни избори

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе преизбран единодушно с 943 гласа за председател на политическа партия ГЕРБ, предаде БТА.

"По време на война командирите не се сменят",

каза Бойко Борисов и предложи за свои заместници досегашните заместници в ръководството Томислав Дончев и Даниел Митов.

Делегатите гласуваха избора им с 942 гласа "за", без "против" и един "въздържал се".

Номинацията на Борисов за лидер нямаше алтернатива, тя бе предложена от заместник-председателя Даниел Митов.

"Не трябва да се чувстваме виновни, че сме носили отговорността за управлението на страната десет години, ние управлявахме добре и в полза на гражданите", посочи заместник-председателят на формацията Томислав Дончев.

Той подчерта, че днес страната ни се управлява от коалиция на омразата,

а омразата не е цел и може да породи единствено още омраза. "Първата политическа задача е страната да бъде изведена от безвремието на омразата, гражданите имат нужда от алтернатива, от политическа сила, която да има компетентността, опита да управлява страната с по-добро управление, трябва да сме решителни тази алтернатива да бъдем ние, ние трябва да сме по-добри от другите", призова Дончев. "Защото ни трябва сила, опит, лидерство - Бойко Борисов", завърши той, мотивирайки защо Борисов трябва да остане начело на партията.

Придружен от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, в залата пристигна председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер. 

Димитър Главчев представи пред форума отчета на Контролната комисия. В него се констатира, че членовете на ГЕРБ и ръководствата  на национално ниво и по места спазват устава, правилниците, програмните документи, решенията се вземат в съответствие с тези актове.

ПГ на ГЕРБ и ръководството да работят за ново управление на страната, се призовава в декларация на Националното събрание, представена от Костадин Ангелов. В нея се казва, че трябва да се сформират постоянни екипи с антикризисна програма за управление на България. В кратък срок да бъде представена стратегия за предсрочни избори, решиха делегатите на Националното събрание.