Димитър Николов положи клетва за пети пореден кметски мандат на Бургас

Димитър Николов положи клетва за пети пореден мандат като кмет на Бургас на първото тържествено заседание на новия Общинския съвет. То беше открито от областния управител на област Бургас Пламен Янев, който приветства избраните общински съветници и кметове на населени места с пожелание за успешен мандат. 

„Ще продължа да работя за развитието на Бургас и през следващите четири години. Всяка една инвестиция, която ще има добавена стойността за града и нашия регион, ще бъде подкрепена от мен“, каза Димитър Николов. Той отново благодари на бургазлии за подкрепата към него и заяви, че ще търси път за ползотворна работа с всеки съветник и гражданин. 

Цел ми е младите хора да остават в Бургас, да го избират пред всеки друг град в страната. Няма да забравя и възрастните, защото искам нашият град да е предпочитано място за живеене, допълни Николов.

„Започваме с приоритетите - както с големите инфраструктурни проекти, така и ще обърнем внимание на детайлите, на малките ремонти, защото по време на кампанията забелязахме, че това е изключително важно за хората. Очаквам подкрепа от всички общински съветници за успешните проекти на Бургас!“, каза пред журналисти Николов.

Общо 13 са партиите и коалициите, които имат свои представители в новия общински съвет на Бургас. 

И докато в Бургас изборът на кмет не се обжалва, в съда е атакуван избора на Общински съвет, с искане за ръчно преброяване на бюлетините във всички 335 секции.

“Остава съдът да реши дали ще допусне преброяване на всички бюлетини или само на определени бюлетини, или ще игнорира това искане, тъй като в жалбата не се сочат никакви конкретни нарушения, които са извършени. И смятам, че е прецедент да се допусне броене, просто защото не ни харесва резултата“, коментира председателят на ОИК-Бургас Фани Семерджиева.

  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...