Поскъпване на таксиметровите услуги в Бургас искат шофьори

Поскъпване на таксиметровите услуги в Бургас искат шофьори

За повишаване на минималната дневна тарифа от 1.09 лв. на 1.30 лв., а на нощната съответно от 1.19 лв. на 1.45 лв. настояват представители на таксиметровия бранш. Сред аргументите за искането им е годишната инфлация и увеличението на минималната работна заплата.

Предложението на таксиметровите превозвачи и шофьори беше разгледано в Комисията за транспорт и безопасност на движението към Общинския съвет в Бургас. Съветниците стигнаха до решение за обща среща на бранша през януари, на която да бъде обсъдено исканото увеличение.   

"Не е редно общинският съвет да се меси в бизнеса на който и да е бранш, при една пазарна икономика, но в случая  министерството на транспорта ни задължава", коментираха на срещата общинските съветници, цитирани от БНР. Според председателя на групата Евелина Михалева, такава среща е необходима, защото не се знае дали всички от бранша настояват за увеличения. 

"Ако таксиметровите шофьори искат актуализация на цените, заради инфлацията, това е разбираемо, но иначе кой им пречи да карат на по-висока цена, след като таванът е 1.80лв.", коментираха още общински съветници. 

Освен повишение на минималните тарифи, таксиметровите превозвачи настояват да влизат с автомобилите си за кратко и в района на Автогара ЮГ. По отношение на искането им за използване на бус лентите от таксиметровите коли обаче нищо не може да се направи, защото законът у нас го забранява.

  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...