Над 400 милиона лева ще бъдат отпуснати за проекти на Бургаска област

Над 400 милиона лева ще бъдат отпуснати за проекти на Бургаска област

Общо 404 милиона лева ще бъдат отпуснати за проекти на Бургаска област за следващите 3 години. Това обяви в Бургас Теменужка Петкова. Бившият министър на енергетиката от ГЕРБ бе на посещение в морския град заедно с лидера на партията Бойко Борисов. Пред строителната площадка на бъдещата детска болница Петкова обяви:

"Само за община Бургас проектите, които ще бъдат финансирани, са 28 на обща стойност 237 милиона лева. Проектите са важни за всички-това е благоустрояване на пространства, ремонт и рехабилитация на улици, южният обход на Бургас е 76 милиона лева, 22 милиона лева са предвидени за изграждането на студентски кампус, предвидени са средства за мерки за енергийна ефективност в детски градини. Предвидено е и едно мостово съоръжение, което ще бъде изградено тук. То е за около 22 милиона лева. Надявам се бургазлии да са доволни от това, което ще се случи!"

До 10 дни започват същинските строително-монтажни дейности на университетската детска болница в Бургас, съобщи кметът Димитър Николов.

"Вече е готов техническият проект, има избрана фирма и надзор. В момента строителната фирма променя трасета на водопроводите, кабелите и тръбите на „Топлофикация“, за да може да започнат големите изкопни дейности“, каза Николов.

Другият по важност приоритет е Южният обход на комплекс „Меден рудник“. В най-скоро време се очаква да е готов техническият проект, за да започне изграждането му.

За община Камено средствата са в размер на 11 милиона лева;  за община Приморско – 15 милиона лева; за община Айтос – 28 милиона лева, за община Царево – 15 милиона лева; за община Карнобат – 2 700 000 лева , за община Несебър – 15 700 000 лева, за община Руен – 10 200 000 лева, за община Созопол – 6 милиона лева, за община Средец – 4 500 000 лева.

  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...