Повишаване цената на таксиметровите услуги гласуват общинските съветници в Бургас

Повишаване цената на таксиметровите услуги гласуват общинските съветници в Бургас

Да бъде вдигната на 1,30 лева минималната цена за дневен таксиметров превоз за един километър в града, а минималната нощна тарифа да стане 1,50 лв. Това предложение ще гласуват общинските съветници.

„Цените са съгласувани и с бранша“, коментира председателят на комисията по транспорт Евелина Михалева, която е и вносител на докладната записка.

Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски ясли, детски градини и полудневни, подготвителни групи към училищата на територията на община Бургас също е сред точките в дневния ред. С предлаганите изменения и допълнения се внасят промени в отделни разпоредби на Наредбата и в приложенията, отнасящи се до формата на заявлението за участие, което следва да се попълва при кандидатстване за прием и критериите за класиране, с оглед привеждането им в съответствие с разпоредбите на Закона за предучилищното и училищното образование.

Общинските съветници ще гласуват и декларация за построяването на Национален център за протонна терапия в Бургас, по предложение на кмета  Димитър Николов. Това е първа точка в дневния ред, в който са включени общо 42 докладни записки и 17 питания. 

Сред аргументите на Николов, че Бургас трябва да бъде избран за изграждането на такъв център, са географското му положение, извършените предварителни анализи на специалисти, както и това, че общината води последователна и дългогодишна политика в сферата на здравеопазването и инвестира целогодишно средства в здравната инфраструктура и оборудване, но и в политики за масова профилактика на социално значими заболявания.

  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...