Бойко Борисов: Много сме далече от ротацията

Много сме далече от ротацията. Това каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Не сме се срещали от доста време. Решението е, каквото се разберат Денков и Габриел", посочи лидерът на ГЕРБ.

Запитан кога ще се осъществи ротацията, Борисов заяви около 6 март, но възможно било и на 10 март.

На констатацията обаче, че Денков ще подаде оставка като премиер на България на 6 март, Борисов опонира: "И какво? Ако нашите депутати не подкрепят оставката...?"

"Една некоалиция изисква много високо ниво на политическа култура. Когато си назначен с подписите на двама души, когато си получил толкова подкрепа, логично е да информираш за решенията си партията. Една такава система работи по друг начин. В момента всички министри са техни, както и 2/3 от областните управители. Ако мислят, че с 30 депутати от ПП ще продължи това да се случи, нашите депутати няма да са съгласни", добави Борисов.

"Не можем да подкрепяме корупционни схеми. Това съм казал за спортното министерство. Вчера гледах един гръцки бизнесмен, който обясняваше на какъв натиск е бил подложен. Не чух обяснение. Когато нещо се случваше в България, всички въпроси бяха към мен. България ни е мила, направих огромни компромиси, но трябва да има някаква култура на управление", заяви Борисов.

"Нашите депутати не са пионки и пешки, за да гласуват по някакъв начин. Когато дойдат Денков и Габриел и ни убедят, че трябва да гласуваме, ще гласуваме. Доколкото знам те са заедно в Мюнхен и ще използват времето, за да си говорят, правят си анализи. Ние не участваме в това", добави Борисов.

"В момента сме оставили едни хора да се учат да управляват. Нито се строи, нито се прави нещо. Пълен застой във всичко. Само си мислят едни розови фрази. Паднах от власт в името на страната. При всички случаи сега е по-добре, отколкото беше", коментира Борисов.

"Какво ще стане, ако не гласуваме оставката на Денков? Трябва да забрави егото си. Това какво ще стане, зависи от депутатите. Денков лично мене ме плашеше с оставка заради "Лукойл". И нищо от това не се случи. А милиарди отидоха при Путин", допълни още Борисов.

"Асен Василев беше единственият възможен финансов министър от тази. Това, което забелязвам през последните седмици, е страховит приятелски огън по Асен Василев", каза Борисов.

  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...