Избори с един кандидат: в руенското село Разбойна отново гласуваха за кмет

Избори с един кандидат: в руенското село Разбойна отново гласуваха за кмет

В село Разбойна избори не е съвсем точната дума, защото кандидатът за кмет е само един, предава бТВ. Общо 765 избиратели трябваше днес да решат ще стане ли досегашният секретар на кметството новият им местен управник. До гласуване в селото се стигна, защото месец след като спечели вота за шести път, 45-годишната кметица прие по-висок пост в общината – зам.-кмет в Руен.

„Аз съм била секретар 29 години, познавам селото, познавам проблема на хората и те като имат доверие към мен, ще се работи. Хората най-вече искат хубави пътища. Това е приоритет за тази година. След това ще видим- детска градина искат хората, макар че имаме малко деца, но искат целодневна детска градина. Благодарение на общината, училището не е затворило. Най-важното е хората да останат в селото“, споделя единстеният кандидат за кмет на село Разбойна Хатче Бехчед.

„Кметицата я бива, работлива е, хубава, доволни сме“, „Мъжко момиче, върши работа“, споделят местни жители.

На 13 км от общинския център и на около 40 до Слънчев бряг, през зимата селото изглежда пусто. Повечето хора разчитат на сезонна работа в курорта. Но и признават, че в Разбойна се живее спокойно и задружно.

Въпреки че за гласуването беше осигурена и машина, всички от упражнилите си правото на вот  гласоподаватели избраха хартиената бюлетина.

  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...