Тодор Байчев: Беше въпрос на време политическата колаборация между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се взриви

Тодор Байчев: Беше въпрос на време политическата колаборация между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се взриви

„Въпрос на време беше политическата колаборация между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се взриви, защото от самото начало стана ясно, че и трите политически формации (вкл. ДПС) са водени от други интереси, не от държавническите“. Това заяви в интервю за BurgasPress областният председател на БСП в Бургас Тодор Байчев. Той поясни, че представителите на тези три политически сили са декларирали загриженост за държавата, но действията им говорели за съвсем друго нещо.

„По време на преговорите за т.нар. ротация стана ясно, че всъщност става дума за овладяване на постове, за овладяване на служби, за съдебна система, регулатори или казано с други думи – говорим за начина, по който може да се контролира икономиката на държавата и потоците пари. Според мен нямаше шанс страните да се разберат и да не се стига до предсрочни избори, защото нещата бяха стигнали до една критична точка, в която рейтингът и поддръжката на ПП-ДБ спадаше стремглаво надолу, докато апетитът на ГЕРБ и ДПС растеше все повече нагоре“, коментира Байчев.

Той отбеляза, че още преди връчването на втория и третия мандат, е било ясно, че всички се готвят за предсрочни избори. По думите му, вотът трябва да се проведе 2 в 1, „за да се спестят едни 100 милиона лева на държавата“. Относно избора на служебен министър председател, Тодор Байчев подчерта, че трябва да се избира между най-достойните, а не между най-малко политически обвързаните кандидати.

  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...