Борисов: След изборите няма да има правителство само между ГЕРБ и ДПС

Борисов: След изборите няма да има правителство само между ГЕРБ и ДПС

"И 150 депутати да имаме ГЕРБ и ДПС, правителство няма да има след изборите само между тези две партии", закани се лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, но отказа да каже защо прави подобна заявка. Той поясни още, че не се меси в разговорите за състава на служебното правителство.

„До този момент не знам да е поискана среща с кадри на ГЕРБ“, каза той пред журналисти.

В края на миналата седмица дългогодишният кадър на ГЕРБ и настоящ председател на Сметната палата Димитър Главчев беше посочен от президента за служебен премиер с аргумента, че единствен от потенциалните кандидати е приел да поеме поста. Румен Радев даде на Главчев 7 дни да предложи кандидати за служебни министри.

Преди Радев да обяви решението си за Главчев, Борисов настоя за служебен премиер да не бъде избиран нито Главчев, нито шефът на парламента Росен Желязков.

„Радев е отговорен човек и няма да хвърли държавата в конституционна криза. Главчев бе неговия избор, ние го приемаме", каза сега Борисов.

Лидерът на ДПС Делян Пеевски на свой ред заяви, че съставянето на служебното правителство е отговорност на Главчев, но ако бъде поканен някой от ДПС - ще откаже.

  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...