ЦИК определи 14 мандата за Бургас, нулев интерес в първия ден от регистрациите

ЦИК определи 14 мандата за Бургас, нулев интерес в първия ден от регистрациите

Днес така и не се появиха желаещи да подадат документи, за да се регистрират в Централната избирателна комисия за участие в предстоящите избори „две в едно“ на 9 юни. Това съобщиха от пресцентъра на Централната избирателна комисия (ЦИК).

От днес ЦИК започна да приема документи на партии и коалиции за изборите за членове на Европейския парламент от България и за народни представители. Крайният срок за подаване на заявления е до 17:00 часа на 24 април.

Със свое решение комисията определи броя на мандатите в 31 многомандатни избирателни райони и избра слогана на разяснителната си кампания „Избираме заедно“. Разпределението на мандатите е в зависимост от броя на населението по данни, предоставени от Националния статистически институт, с тяхно писмо от 9 януари 2023 г. и приложението към него, съдържащи данни за общия брой на населението към 7 септември 2021 г.

Така за Втори Бургаски многомандатен избирателен район са определени 14 мандата.

Утре от 14:00 часа ще се състои първият редовен брифинг на Централната избирателна комисия във връзка с подготовката и произвеждането на изборите в сградата на Народното събрание. 

 

  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...