БСП иска оставката на Росен Желязков, ограничавал гласа на опозицията

БСП иска оставката на Росен Желязков, ограничавал гласа на опозицията

„Искаме оставката на председателя на Народното събрание Росен Желязков, защото ограничава гласа на опозицията”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

 „Вчера издаде заповед, в която председателят на НС нарежда пресконференции, брифинги и кръгли маси с журналисти да се провеждат само по мотивирано предложение на председателя на парламентарната група или комисия. Това е заради случая „Боташ”, посочи Нинова. По думите ѝ „такова чудо не се е случвало в парламентарната история на България”. Председателят на Народното събрание побърза да отговори на Нинова.

„Надявам се Корнелия Нинова отново да прочете текста, който е изменен. Депутатите няма да могат да провеждат събития за предизборни мероприятия. Не знам кой ми иска оставката. Има си ред - една трета от депутатите трябва да я поискат, внася се в зала и се гласува“, коментира  Желязков. Той призова Нинова да прочете внимателно каква точно е забраната.

„Ограничава се възможността на отделен народен представител да прави срещи и да използва сградата на Народното събрание за предизборни мероприятия“, уточни председателят на парламента.

  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...