Тодор Байчев: Излизаме на пътя на изборите, БСП ще кара в скоростната лента (ВИДЕО)

„Излизаме на пътя на изборите, моят съвет към БСП е да кара в скоростната лента, по-бързо и да не се притеснява да превишава скоростта, това само може да донесе повече резултати“. Това каза пред камерата на BurgasPress областният председател на БСП Бургас Тодор Байчев по време на общинската конференция на „социалистите“. Както съобщихме, на нея Паруш Парушев бе избран за общински председател, заменяйки на поста Живко Господинов.

Утре пък се очаква на заседание на Областния съвет да се гласува подредбата на листата за предстоящите парламентарни избори. Вотът ще е за местата от 2 до 10-то. По непотвърдена информация, водач отново ще бъде инж. Петър Кънев, а на второ място ще е Тодор Байчев, който винаги се радва на сериозна преференциална подкрепа.

В навечерието на поредния вот областният лидер отбеляза, че никой не е вярвал, че „сглобката“ ще завърши мандата си и добави, че правителството е просъществувало по-дълго от очакваното.

„При нас винаги има изненади, винаги има хора, готови да се жертват за партията, както и такива, които са готови да отстъпят позиции. Не мога да кажа предварително каква ще бъде подредбата в листата, тъй като гласуването тепърва предстои. Очаквам по-добри резултати, отколкото на последните избори, когато част от нашите другари бяха обезверени, други – дали бяха мотивирани по по-различен начин и не участваха в работата. Но аз като областен председател смятам да го изговоря с ръководството, смятам да поканя всички, които досега са били дистанцирани, и да потърся от тях помощ за предстоящите избори. Не е нужно да замирише на власт, за да се съберем, нека да се съберем по-рано“, коментира Байчев.

Той подчерта, че БСП ще води позитивна и чиста кампания.

„Ние не сме се овъргаляли в калта и можем да се прегърнем с всеки един, без да го изцапаме“, каза в заключение областният лидер на „социалистите“.

  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...