ПП и ДБ подписаха коалиционно споразумение за участие на изборите

ПП и ДБ подписаха коалиционно споразумение за участие на изборите

Лидерите на коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ – Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов подписаха споразумение за общо участие на изборите на 9 юни 2024 г.

ПП и ДБ се явяват заедно на избори за трети пореден път. Коалицията се доказа като устойчив формат, който обединява гласовете на цялата демократична общност, съобщават в прессъобщение от партията на Василев и Петков.

По-рано днес стана ясно, че политическа партия "Средна европейска класа" няма да участва в коалиция с ПП-ДБ на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

„Ние не можем да останем част от съюз, който допуска да се работи с корумпирани представители на политическите партии от ГЕРБ и ДПС, които служат единствено на бизнес кръговете, вместо да служат на народа и обществото.

Нашата борба срещу модела на управление на ГЕРБ и ДПС продължава. Ние няма да се отказваме от борбата срещу корупцията и завладяната от нея държава, които изтощават ресурсите на нашата страна и спират напредъка й.

В рамките на следващите няколко дни, ръководството на партия Средна Европейска Класа ще се събере на заседание, с цел да обсъди и вземе решение относно участието на партията в предстоящите предсрочни парламентарни избори и изборите за Европейски парламент“, пише в прессъобщение до медиите Константин Бачийски.

Миналата седмица и от "Зелено движение" обявиха, че се отказват от коалицията.

 

  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...