Проблеми с машините в няколко секции в Бургас, председател на изборна комисия се отказа

Проблеми с машините в няколко секции в Бургас, председател на изборна комисия се отказа

В 4-та секция в Бургас изборният ден започна с половин час закъснения заради неуредици с машината. След няколко рестарта и преглед от техническо лице, стана ясно, че просто разклонителят не е бил включен в контакт.

На други шест места в Бургас проблеми с машините в действителност има - при гласуване за двата избора устройство отпечатва бележка само за единия или на половина като не се вижда вота на избирателя.

И друг казус в Бургас - секция остана без председател, а никой от членовете не иска да заеме поста му. Това принуди РИК-Бургас в последния момент да търсят нов председател, но това на повлия на старта на изборния ден.

"При първия не, при втория се получи това. Вторият - през човек стана, машината изкарва една бюлетина, изкарва и друга, която не отчита гласа. Някаква бележка, в която не е посочено за кой е гласувал", коментира пред БНТ Георги Георгиев, председател на СИК.

"Около 6 сигнала имаме за нашия изборен район. Съставя се един протокол, а на избирателя се дава хартиена бюлетина, за да подаде гласа си в съответния вид избор, за който не е гласувал", поясни Георги Михов, председател на РИК-Бургас.

  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...