Атанас Зафиров поема БСП до конгреса за избор на нов лидер

Атанас Зафиров поема БСП до конгреса за избор на нов лидер

Атанас Зафиров ще изпълнява функциите на временен председател на БСП, реши Националният съвет на партията, който се събра да заседава, след като Корнелия Нинова подаде оставка във вторник. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Той бе избран със 104 гласа „за” и 3 „въздържал се”.

Съгласно чл. 17, ал. 2 от Устава на БСП, при предсрочно прекратяване на правомощията на председателя, неговите функции се изпълняват от заместник-председател, определен с решение на НС, до избора на нов.

В дневния ред на Националният съвет бе насрочването на пълен цикъл отчети и избори в партията, както и  определяне на периода, в който ще се проведе прекият избор за нов председател.

Заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров е роден през 1971 г. в Бургас. Завършил е три магистратури - „Национална сигурност” във Военна академия ”Г.С.Раковски”, „Финанси” във Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий” и „Български език и история” в същото учебно заведение. Народен представител е в 42-ото, 43-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание.

Три мандата е делегат в Парламентарната асамблея на НАТО. Председател е на Управителния съвет на Българска федерация по ръгби.

  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...